Werner & Werner

Alla som läser det här inlägget kanske inte fattar riktigt varför det har den rubriken. Om man är född före 1985 och bodde i ett hushåll som hade en tv så har man kanske en aning. Jag refererar så klart till kockarna Werner & Werner som var med i det svenska underhållningsprogrammet Nöjesmassakern. Det var Sven Melander och Åke Cato som spelade de mer eller mindre inkompetenta tyska eller österrikiska kockarna som alltid avslutade sina matlagningsprogram med upplysningen att: Det går lika bra med selleri!

Och varför döper jag då mitt inlägg till det? Jo för att det ger en bra bild av hur arbetet går till här hemma hos oss i vårt nya hus när vi renoverar och håller på. Vi samarbetar bra, har roligt ihop men det blir inte alltid som vi tänkt oss. Men oftast blir det bra, utan att vi behöver använda selleri.

Vi har hållit på med att fixa till vårt hus utanför Gävle nu i snart två års tid. Ja inte heltid direkt utan det får bli när allt annat är gjort på kvällar och helger. Men det gör oss ingenting att det tar tid, vi har bara roligt under tiden och det är så härligt att se allt växa fram. Och att dessutom veta att det är vi själva som har gjort det är nästan ännu bättre!

Vi har hittills gjort klart köket – det var där vi började – hallen och matsalen. Alltså bara rum på nedervåningen än så länge. Vi lade upp det så att vi fortfarande kunde bo kvar i huset medan vi renoverade. Och dessutom var inte sovrummen där uppe i lika dåligt skick som rummen där nere. Men jag har en storslagen för det lilla sovrummet – vi ska bygga en vindskupa så att rummet blir ljusare och öppnare när snedtaket delvis byggs bort.

Köket är nog ändå det jag är mest nöjd med, bänkskivor av härlig grön marmor och blekt gröna skåpsluckor. Till det 50-talsbeslag och en fläktkåpa i svartlackad plåt. Plus en rejäl familje-köksö där barnen kan sitta och titta på när vi lagar mat. Som gjort för middagsmys!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *