Vad ska man göra av badrummet?

Att jag har ambitioner har väl knappast undgått något, kan jag tänka mig. Speciellt när det gäller inredning. Efter att vi flyttat in i huset så har jag verkligen haft lekstuga på många sätt och vis, men jag begränsas samtidigt på vissa sätt. Dels så är det ju maken själv som sätter käpparna i hjulet för mina idéer, men det är också en fråga om ekonomi. Lyckligtvis har vi ju en hel del kvar efter det arv som jag fick, som vi bland annat kunde köpa huset med, men det är ju också tänkt att pengarna ska läggas på rätt saker i huset. Det blir direkt svårt att prioritera när man anser att alla delar är prio ett, så det blir till att välja och vraka nästan. En riktigt stor ångestpuck är badrummet, som just nu ser ut som ett avskalat badrum på ett sjukhus, vilket inte gör någon människa glad egentligen. Men det blir till att försöka.

Design – eller funktionalitet?

Det är en fråga som jag har mötts av många gånger under mina projekt i huset. Vad är egentligen viktigast för mig, designen i själva inredningen eller funktionen av den? Det är en himla tur att det många gånger blir så att dessa två aspekter sammanfaller, då jag både älskar designen och fröjdas av den funktion som den bidrar med till hemmet, men ibland går det bara inte. Det finns helt enkelt inte en rimlig chans att jag ska tycka att vissa saker är vackra, samtidigt som jag helt och hållet älskar det de gör för mig. En sådan grej finns i badrummet, och det är spabadet jag pratar om. Jag tycker att det är vedervärdigt, groteskt och skitfult, men det finns inget som är så skönt som att glida ner i ett härligt spabad.

Det här är ett stort dilemma för mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, och faktum är att vi redan innan vi flyttade in kom överens om att vi ska ha ett spabad, från exempelvis http://www.trademax.se. Men grejen är den att badrummet inte var så stort som jag trodde från början. Det är stort nog för att rymma ett rejält spabad, men samtidigt så inser jag att det kommer att ta mer yta av badrummet än vad jag räknade med, vilket helt klart kommer få det att kännas trångt. Men är det anledning nog till att inte köpa ett? Jag vet faktiskt inte. Det jag tror jag måste göra är att tänka långsiktigt. Vad kommer jag/vi ha mest glädje av i det långa loppet? Kommer designen vara det som får oss att njuta mest, eller är de där varma, bubblande baden det som ger mest? Rent spontant, som jag känner nu, så skulle jag säga att jag lutar åt att köpa spabad. Det är helt enkelt för skönt för att inte välja det alternativet. Men jag vet samtidigt inte, kommer jag att hata att kolla på det? Mer tankekraft krävs till det, så länge kan ni se mer sköna spabad här.

wellness-285587_640

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *