Fantastiska porträtt

Att hitta snygga tavlor har blivit enklare och enklare. Förut var man mer eller mindre hänvisad till IKEA om man ville ha något på väggen som inte kostade enorma summor, vilket förstås ledde till att alla hade IKEAs tavlor på väggarna. Även om den del av dem var (och är) riktigt snygga så var det ändå inget jag lockades av, just för att chansen att grannen hade en exakt likadan tavla var så hög. Det blev för opersonligt. Nu poppar det upp olika tavlor och posters lite överallt och man behöver inte bli ruinerad av att köpa på sig några stycken. Att utbudet har blivit större är inte bara positivt i den bemärkelsen att man slipper ha samma tavlor som grannarna, utan också för att det faktiskt är mycket lättare att hitta de där riktigt personliga motiven som betyder mer än bara en snygg tavla.

Porträtt på hemlösa

Vill man ha konst som inte bara är snygg utan som faktiskt också gör skillnad så ska man spana in porträtten på hemlösa som finns att köpa hos Frälsningsarmén. Det är den kände brittiske fotografen Lee Jeffries som har tagit bilderna och när du köper en går överskottet Frälsningsarméns arbete för hemlösa. Bilderna är verkligen fantastiskt uttrycksfulla, som en påminnelse om det hårda livet som finns där ute.

Lee Jeffries började ta bilder på hemlösa efter ett slumpartat möte med en hemlösa flicka i London för sex år sedan, och sedan dess har han vunnit en rad prestigefyllda priser för sina foton. Han har haft utställningar över hela världen och hans verk säljs för stora summor. Jeffries hoppas att hans bilder ska uppmärksamma Frälsningsarméns hedersamma arbete och samtidigt hjälpa fler hemlösa i Sverige att få en bättre tillvaro.

Nu är inte de här bilderna jättebilliga, men jag tycker definitivt att det är konst som är värd att betala för. Dels för att bilderna är tagna av en känd fotograf och förstås också för att man faktiskt gör en god gärning när man köper en. Här handlar det ju inte om att pressa priserna utan om att det ska bli ett överskott som går till att hjälpa de hemlösa. Porträtten finns i olika storlekar och det finns både färg och svartvitt. Min favorit är helt klart den svartvita bilden på Claes Thomas. Det är något med händerna i ansiktet och glasögonen på nästippen som talar till mig. Fast alla bilder är väldigt fina ska jag tillägga. Ett tips till er som vill ha vacker konst och samtidigt göra en god gärning!

Posters
En nackdel med att det finns så många snygga posters nu för tiden är att det finns alldeles för många som jag vill ha… Jag har bestämt mig för att jag ska köpa ett gäng och rama in och sätta på en tavellist men jag har verkligen svårt att bestämma mig för att vilka jag ska välja. Ett blogginlägg om det kommer när jag har bestämt mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *