Ernsticismer

Nu börjar det mörkna rejält på eftermiddagarna och man undrar hur fasen man ska orka med att göra något mer om dagarna än att bara äta, sova och jobba. Då är det skönt att påminna sig själv om att det inte är så långt kvar till jul!
Jag har en så kallad Guilty Pleasure – alltså något som jag innerst inne tycker väldigt mycket om men som jag skäms över – som för mig hänger tätt ihop med jul och det är Ernst Kirchsteiger.

När han dök upp i rutan år 2000 med Sommartorpet tyckte jag att han var för banal i sin inredning och alldeles för gullig och tantig. Men så var han SVT:s julvärd och sakta men säkert så fann sin plats hos mig. Han lyckades med sina flummiga citat och hemmamysiga stil vinna över mig totalt. Dessutom har han otroligt fina idéer som ofta är ganska enkla att själv efterapa. Det är imponerande att han lyckats hålla sig aktuell under så många år.

Jag önskar att jag också någon gång får chansen att totalrenovera ett gammal övergivet kvarnhus och göra om det till ett magiskt och modernt boende. Nog för att vårt hus är en tillräckligt stor utmaning som det är, men jag kan inte låta bli att drömma.

Sköna hem har samlat på sig ett par av Ernsts citat: http://www.skonahem.com/inspiration/Kok-Kok/8-fantastiska-Ernst-citat-som-far-oss-att-langa-till-julen
Min absoluta favorit är: ”Nu kan jag inte vara kvar här längre. Jag börjar att få sådana här konstiga ögon. Jag ser en massa möjligheter.”

Och det är ju bara att kapitulera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *